НАКАЗ
« 03 »01. 2020 р. с. Шандрівка № 5 од
Про організацію харчування учнів
у ІІ семестрі 2019/2020 навчального року
На виконання ст. 5 Закону України “Про охорону дитинства”, ст. 56 Закону України “Про освіту”, Указу Президента України №894/2019 від 07.12.2019 р.
«Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та
професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженого
постановою Кабінету Міністрів України від 02 .02.2011 р. № 116, п. 1 постанови Кабінету Міністрів України “Про організацію харчування окремих
категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах” від 19.06. 2002 р. № 856 (зі змінами та доповненнями); Порядку організації харчування
дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і
науки України від 01.06. 2005 р. № 242/329; постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих
закладах” від 22.11.2004 р. № 1591; рішення сесії Перещепинської міської ради від 24.12.2019 р. №23-17/VIІ “Про затвердження Програми організації
безкоштовного харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій Перещепинської міської ради на 2020 рік», наказу відділу освіти
Перещепинської міської ради від 02.01.2020 р. №5-з, з метою збереження здоров’я дітей та забезпечення повноцінним харчуванням учнів
закладів освіти громади
НАКАЗУЮ:
1.Звільнити від оплати за харчування (сніданок) з 01.01.2020 по 31.08.2020 року (ІІ семестр 2019/20120 н.р.) для учнів, які навчаються у
1-11 класах закладів загальної середньої освіти із числа :
- учнів 1 - 4 класів;
- дітей – сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
- дітей батьки, яких загинули під час участі у антитерористичній операції;
- дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи;
- учні 5-11 класів з інвалідністю;
- учні 5-11 класів, які перебувають на інклюзивному навчанні.
2.Встановити вартість безкоштовного гарячого харчування у розмірі 20 грн.
3.Для всіх учнів 5-11 класів, не включених в перелік категорій дітей згідно пункту 1, організувати гаряче харчування за кошти батьків.
4.Призначити відповідальним за організацію харчування та за впровадження системи «НАССР» в закладі освіти (шкільному відділенні)
заступника директора звиховної роботи Матяш Т.А., (дошкільному відділенні) Велику А.П:
5.Забезпечити виконання норм повноцінного, безпечного і якісного харчування дітей (замовляти і прийняти безпечні і якісні продукти
харчування з урахування і продовольчої сировини у необхідній кількості);
6.Відповідальним за харчування в закладі підготувати та надати до відділу освіти (до 15.01.2020 року) пакет документів (наказ по закладу
про харчування учнів, списки дітей, яким необхідне дієтичне харчування та дітей пільгових категорій);
7.Кухарю шкільної їдальні Матвіюк О.Ю:
7.1Забезпечити харчуванням учнів пільгових категорій, учнів, які потребують дієтичного харчування;
7.2. Щомісячно (до 02 числа місяця, що йде за звітним) надавати до відділу освіти звіт про учнів, що харчуються безоплатно;
8.Класним керівникам:
8.1.здійснювати облік дітей, охоплених безоплатним харчуванням, надавати відомості за клас відповідальному за харчування в школі;
8.2.Тримати на контролі виконання графіка відвідування учнями їдальні;
8.3. Довести до відома батьків порядок організації харчування і вимоги до оформлення документів на безкоштовне харчування згідно чинного законодавства;
9.Медичній сестрі Шишці Т.В:
9.1.Постійно контролювати дотримання учнями правил особистої гігієни під час приймання їжі;
9.2.Постійно здійснювати контроль санітарно-гігієнічного стану обідньої зали, харчоблоку, проходження медичних оглядів працівниками харчоблоків;
9.3.Звітувати на педагогічній раді про стан організації харчування ;
9.4.Забезпечити належний санітарно-гігієнічний стан харчоблоків та обідніх зал їдалень, постійний контроль за якістю приготованих страв,
а також сировини та продуктів, що надходять до їдальні. Не допускати порушень вимог нормативно-розпорядчих документів щодо прийому
і зберігання продуктів харчування, приготування та реалізації готових страв, посилити контроль за умовами та обов’язковим збереженням добових проб, контрольних страв;
9.5. Тримати на контролі дотримання санітарно-гігієнічних норм у їдальні. У випадках порушень безпечних умов організації харчування, які
становлять загрозу здоров’ю дітей, забезпечити своєчасне інформування відділу освіти;
9.6.Проводити роз’яснювальну, пропедевтичну роботу з батьками щодо необхідності гарячого харчування для учнів.
10. Координацію роботи щодо виконання даного наказу покласти на заступника директора з виховної роботи Матяш Т.А. контроль - залишаю за собою.
Директор Л.П.ПОЛОВИНКО